BIO

Jack van de Ven studeerde op 25 jarige leeftijd af aan het Rotterdams Conservatorium.
Hij maakte deel uit van de tweede lichting pop muzikanten. Een aantal toetsen/piano docenten waarvan hij les heeft gehad zijn Ronald Kool, Berthil Busstra, Carlo De Wijs & Bas van den Heuvel.
Tijdens zijn studie speelde hij in diverse bands en specialiseerde zich in de integratie van muziekprogramma’s  (Reason, Ableton, Mainstage etc)  in een live setting. Dit resulteerde al snel in samenwerkingen met de band KeyJay waar Jack als DJ/KJ performde. De Belgische trip-hopband China Blue was eveneens een project waar hij zijn voorliefde computers & muziek kon combineren.
In 2007 werd hij gevraagd om te komen spelen bij de urbanrock band Leona waarmee hij tussen 2007-2010 speelde, met haar heeft hij een succesvolle clubtour gedaan, debut album ‘Strut it’ opgenomen en op tal van binnen- en buitenlandse festivals gespeeld.
In deze periode werd hij ook gevraagd om les te komen geven op de Herman Brood Academie, een MBO popopleiding voor beginnende artiesten waar hij tussen 2006-2010 doceerde.
Later volgden samenwerkingen/tours met diverse artiesten, bands & musicals zoals Ming’s Pretty Heroes, Alain Clark, André van Duin Revue, Berget Lewis, Bertolf, Fame The Musical, Ben Saunders, Dennis, Loïs Lane, Waylon, High Heels in concert, Ed Struijlaart e.d. in landen als China, Oman, Suriname, Dubai, Scandinavië, Japan, St.Maarten, Curacao e.v.a.

In het jaar 2011 is een eigen studio met vintage gear verwezenlijkt in het Soundport gebouw te Rotterdam. De studio heet ‘RealMusicRoom’ Hier kan hij studeren, repeteren & opnemen met diverse projecten en muziek schrijven voor allerlei doeleinden.
Op dit moment tourt Jack met de soul/pop zangeres Giovanca en met singer/songwriter Ed Struijlaart