Ming’s Pretty Heroes BEIJING TOUR

Ming's Pretty Heroes Beijing Tour 2010

De band Ming’s Pretty Heroes vertrekt 25 april op officiële uitnodiging van het Chinese MIDI festival naar de hoofdstad van China, Beijing. Op 2 mei vertegenwoordigt de Rotterdamse band daar als enige de Nederlandse popscene. De dagen ervoor staan optredens gepland in Beijing’s belangrijkste popzalen YuGongYiShan en het MAO Livehouse. Het MIDI festival is een vierdaags festival waar de grootste Chinese acts bij elkaar worden gebracht. Daarnaast is een selectie van tien buitenlandse bands uitgenodigd, afkomstig uit onder andere Spanje, de Verenigde Staten en dus ook Nederland.

Uitnodiging
Programmeurs van het festival bezochten begin januari EuroSonic en Noorderslag. Toch viel hun keuze op een band die juist niet op dit festival had opgetreden. De uitnodiging werd half januari ontvangen, compleet met officiële stempels. Voor het eerst ging de muziek geschreven door zangeres Ming door de censuur. Wachtend op goedkeuring van de Chinese regering werd met financiële support van de Zuid-Hollandse Popunie, Fonds 1818 en het Nederlands Fonds Podiumkunsten de rest van de reis uitgewerkt.

Info over het MIDI festival vind je hier.

UPDATE 10-05-05
Inmiddels zijn we terug uit China!
Bekijk hieronder het tour report: